Het Nieuwe Afvallen

Waarom afvallen niet lukt

De laatste 30 jaar proberen mensen hun overgewicht te bestrijden met steeds weer nieuwe, trendy dieten, zoals bijvoorbeeld het grapefruitdieet of het 40-punten dieet. Anderen proberen wat pondjes te verliezen door zichzelf af te peigeren met gehypte groepssporten zoals Zumba, Sh’Bam, Bodybalance en Poweryoga. Een modegril van de laatste tijd is om het  mentale aspect van je overgewicht aan te pakken, zoals het mentale dieetplan, waarbij je een psychologisch steuntje in de rug krijgt. Al deze benaderingen hebben één ding gemeen: ze richten ze op slechts een klein onderdeel van het hele proces van effectief en blijvend afvallen. Dit heeft ertoe geleid dat 95% van de ‘afvallers’ binnen een jaar weer terug op het oude gewicht is en dat een steeds groter deel van de bevolking overgewicht heeft. Nu al is dat percentage meer dan 50% van de totale bevolking en dat aantal neemt nog steeds toe.

 

De schuld van je overgewicht wordt bij jou neergelegd

Tot voor kort en nog steeds worden overgewicht en afvallen benaderd vanuit verouderde en achterhaalde ideeen. Wie kampt met overgewicht krijgt nagenoeg altijd het advies om te gaan sporten en een dieet te volgen. Velen die dit aanhoren, horen eigenlijk: “Je bent lui en je eet te veel”. De schuld van je overgewicht wordt bij jou neergelegd. En dat is een typisch achterhaalde benadering uit de tijd dat er nog maar weinig mensen overgewicht hadden. Dat nu meer dan de helft van de bevolking aan overgewicht lijdt, is niet hun eigen schuld, maar heeft alles met de vercommercialisering van de maatschappij te maken.

 

Het Nieuwe Afvallen

Het Nieuwe Afvallen is een benadering die tracht de verschillende benaderingen te bundelen tot een individuele aanpak. Niet langer wordt gekeken naar wat voor de massa werkt, maar met trial en error wordt een optimale behandeling van je overgewicht gezocht. Het Nieuwe Afvallen is een holistische benadering wat wil zeggen dat de mens en zijn omgeving als geheel bij het afslankproces worden betrokken. In tegenstelling tot de gangbare afslankhypes wordt de focus wordt niet gelegd op slechts één deelproces, zoals het eten van weinig koolhydraten, het drinken van veel water of het beoefenen van een sport. Binnen Het Nieuwe Afvallen worden alle componenten als mogelijkheden aangereikt en afgestemd op de individuele behoefte. Het proces van afvallen wordt hierdoor toegesneden op de individuele mogelijkheden en wensen, waarmee de kans op een bevredigend resultaat sterk wordt verhoogd.

Binnen deze realistische en effectieve aanpak kies je een individuele weg die je met gemak kunt volgen. De methoden die daarbij worden gekozen, verschillen van persoon tot persoon. De één voelt zich goed bij een rigoureuze verandering van zijn/haar leefpatroon, terwijl de ander liever kiest voor een geleidelijke verandering, waarin stap voor stap het ideale gewicht wordt bereikt én behouden.

Een belangrijk aspect van Het Nieuwe Afvallen is de aandacht voor de motivatie. Vele afvalprogramma’s en dieten hebben als belangrijk nadeel dat ze zwaar zijn om vol te houden. Je voelt je lusteloos, slap, hongerig of oververmoeid omdat het dieet zo zwaar is of omdat je jezelf in de sportschool moet afpeigeren. Het Nieuwe Afvallen reikt verschillende methoden aan die eenieder kan afstemmen op zijn persoonlijke behoeften, waardoor je gemotiveerd blijft en de kans op terugval veel kleiner wordt. De kans op blijvend resultaat is zo vele malen groter.

Wanneer je blijvend gewicht wil verliezen, doe je er goed aan om een afslankmethode te kiezen dat gestoeld is op de basisbeginselen van Het Nieuwe Afvallen.


  • Berenise667

    Hallo Marcha, ik heb deze website net pas ontdekt maar vind dat je erg interessante stukjes schrijft. Dit gaat tenminste eens verder dan alleen maar de bekende “ontbijten is goed voor je” of “fruit is goed voor je”. Ik zie uit naar je volgende artikels en ben wel benieuwd naar dat Nieuwe Afvallen. Groetjes, Berenise